Pages

Friday, January 7, 2011

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 2

21. Which is not an advantage of using computerized spreadsheets?
a.   flexibility of moving entries
b.   speed of calculation
c.   ability of generate tables
d.   cost of initial setup

Correct Answer: d

22. To select several cells or ranges that are not touching each other, you would … while selecting
a.   hold down the Ctrl key
b.   hold down the Shift key
c.   hold down the Alt key
d.   hold down Ctrl + Shift key
Correct Answer: a

23. what is the AutoSummarize feature used for in Word 2000
a.   It creates a 250 word, 500 word or 1000 word summary of the document
b.   It adds Automatic headwers, bold and italic characters as well as automatic formatting of the document to give the look of a well summarized document
c.   it summarizes the statistics of the document into a report such as total words, total characters, total pages, total paragraphs, file size ecs
d.   It identifies the key points in a document for your to share with others or quickly scan
Correct Answer: a

24. A certain spreadsheet shows in Page Break Preview that cells in Rows 1-25 have white background. The cells in row 26 that contain data have a dark grey background, when you click the Print button…..
a.   nothing will print because some cells with data have been omitted
b.   only the cells with gray background will print
c.   the whole sheet will print
d.   only the cells with white background will print
Correct Answer: d

25. A constant is another name for this type of data:
a.   number
b.   equation
c.   formula
d.   description
Correct Answer: a

26. The view that puts a blue a blue line around each page that would be printed is the …..
a.   Print Preview
b.   Normal View
c.   Page Break Preview
d.   Split View
Correct Answer: c

27. AutoCalculate will quickly add selected cells if you…..
a.   right click on the status bar and select Sum
b.   click the AutoCalculate button on the toolbar
c.   use the key combination Ctrl+$
d.   Double click the selection
Correct Answer: b

28. The cell labeled 23. 54 the cell labeled F5 refers to
a.   row F column 5
b.   column F row 5
c.   function available in cells
d.   function key F4
Correct Answer: b

29. when you are typing an equation into a cell the first thing that must be entered is
a.   the first cell referenced
b.   parenthesis
c.   quotation marks
d.   an equal sign
Correct Answer: d

30. Using the AutoSum button will replace in the selected cell….
a.   the sum of values  in the cell’s column
b.   nothing until you select a range of cells
c.   the sum of the cell’s row unless you change the range
d.   a formula which will add values in the range Excel guesses you want to add
Correct Answer: d
 

31. Book1 is an example of how … are numbered and named during each work session
a.   Active cell
b.   Formula bar
c.   Menu bar
d.   Name box
Correct Answer: d

32. Which of the following displays the contents of the active cell?
a.   Active cell
b.   Formula bar
c.   Menu bar
d.   Name box
Correct Answer: b

33. Graphics objects on a chart are used to
a.   Add emphasis to chart data
b.   Add interest to a chart
c.   Help explain the chart data
d.   a, b, and c
Correct Answer: d

34. What does SUMIF function do?
a.   Adds up cell values based on a condition
b.   Adds all the numbers in a range of cells
c.   Returns a subtotal in a list or database
d.   All of above
Correct Answer: a

35. You can insert labels for
a.   All the data markers on a chart
b.   A data series
c.   A selected data marker
d.   All
Correct Answer: d

36. Tab scrolling buttons
a.   Allow you to view a different worksheet
b.   Allow you to view additional worksheet row down
c.   Allow you to view additional worksheet columns to the right
d.   Allow you to view additional sheet tabs
Correct Answer: d

37. All macro keyboard shortcuts include the ….. key
a.   Alt
b.   Ctrl
c.   F11
d.   Shift
Correct Answer: b

38. To open the Format Cells dialog box, press
a.   Alt + 1
b.   Ctrl + 1
c.   Ctrl + Shift + 1
d.   F1
Correct Answer: b

39. You can add a hyperlink to your worksheet by pressing
a.   Alt + K
b.   Ctrl + H
c.   Ctrl + K
d.   Ctrl + Shift + K
Correct Answer: c

40. To move to the previous worksheet, press
a.   Alt + PgUp
b.   Ctrl + PgUp
c.   Ctrl + PgDn
d.   Shift + Tab
Correct Answer: b

1 comment:

  1. Very good blog and excellent questions - muralidhar prasad

    ReplyDelete