Pages

Thursday, January 13, 2011

(MCQs) - Database Management System and Design set - 4

Questions 1:

The relational database environment has all of the following components except
a. users
b. separate files
c. database
d. query languages
e. database

Question 2:

Database management systems are intended to 
a. eliminate data redundancy
b. establish relationship among records in different files
c. manage file access
d. maintain data integrity
e. all of the above 

Question 3:

One approach to standardization storing of data?
a. MIS
b. structured programming
c. CODASYL specification
d. none of the above

Question 4:

The language used application programs to request data from the DBMS is
referred to as the
a. DML
b. DDL
c. query language
d. any of the above
e. none of the above

Question 5:

The highest  level in the hierarchy of data organization is called
a. data bank
b. data base
c. data file
d. data record

Question 6:

Choose the RDBMS which supports full fledged client server application development
a. dBase V
b. Oracle 7.1
c. FoxPro 2.1
d. Ingress

Question 7:

Report generators are used to 
a. store data input by a user
b. retrieve information from files
c. answer queries
d. both b and c

Question 8:

A form defined 
a. where data is placed on the screen
b. the width of each field
c. both a and b
d. none of the above

Question 9:

A top-to-bottom relationship among the items in a database is established by a 
a. hierarchical schema
b. network schema
c. relational schema
d. all of the above

Question 10:

The management information system (MIS) structure with one main computer
system is called a
a. hierarchical MIS structure
b. distributed MIS structure
c. centralized MIS structure
d. decentralized MIS structure


Answers:

1.b     2.e     3.c      4.a      5.b     6. b     7.d     8.a      9.a      10.c 

3 comments:

  1. your posts are excellent. can you provide more bits on computer communication..?

    ReplyDelete
  2. Very well written post. It will be supportive to everyone who employess it, as well as yours truly.Keep doing what you are doing.
    Oracle Training

    ReplyDelete
  3. Hi! I am a digital marketer. The previous seo guy working for my client left a spammy comment at your blog with the username Janice Rafael which links to my client's site.
    Such comments are or might cause serious damage to my client's site with respect to SEO which is why I am request you here by to remove it asap.
    If you don't remove it by 12:00 am, Pacific Standard Time, 2nd January 2014, we will have use Google's Disavow Tool to get back-link removed and, sorry to say this, but Google may not look too nicely upon you either for not having removed the comment. Thanks in advance for your cooperation.

    ReplyDelete