Pages

Friday, January 7, 2011

Mcqs on Ms EXCEL

1.   All formula in Excel start with
a.   %
b.   +
c.   =
d.   -
Correct Answer: c

2.   You can use a function to combine text from two cells into one cell. But you can use an operator to do the same thing. Which operator is that?
a.   & (ampersand)
b.   = (equal sign)
c.   (space)
d.   All of the above
Correct Answer: a

3.   Two common wildcard characters that Excel recognizes are
a.   * and ?
b.   < and >
c.   ^ and /
d.   + and -
Correct Answer: a

4.   The divide symbol is
a.   /
b.   D
c.   \
d.   )
Correct Answer: a

5.   The multiplication arithmetic operator is represented by which of the following symbols?
a.   ^
b.   *
c.   /
d.   X
Correct Answer: b

6.   To add two cells (A1 and A2) together you use the following formula
a.   =A1 + A2
b.   =Add(A1+A2)
c.   =together(A1:A2)
d.   A1 plus A2
Correct Answer: a

7.   To make a number in cell C1 10% smaller than the number in C3 you enter
a.   =C3*1.10
b.   +C3*110
c.   =C3%10
d.   =C3*.90
Correct Answer: d

8.   On an excel sheet the active cell in indicated by …
a.   A dark wide boarder
b.   A dotted border
c.   A blinking border
d.   None of above
Correct Answer: a

9.   On an Excel sheet the active cell in indicated by
a.   A dark wide border
b.   A dotted border
c.   A blinking border
d.   None of above
Correct Answer: a

10. Using the F11 shortcut key to create a chart on chart sheet creates
a.   A default chart
b.   A 2-dimensional column chart
c.   A 2-dimensional bar chart
d.   A 3-dimensional  line chart
Correct Answer: b


11. You can print
a.   A range of cells by range name
b.   An entire worksheet
c.   A single worksheet
d.   All of the above
Correct Answer: d

12. You can create only a horizontal page break by first selecting
a.   A row below the row where you want the page break to occure
b.   A cell in row 1
c.   A cell in column A
d.   a and c
Correct Answer: d

13. You can create hyperlinks from the Excel workbook to
a.   A webpage on company internet
b.   A web page on the internet
c.   Other Office 97 application documents
d.   All
Correct Answer: d

14. The cell reference fro a range of cells that starts in cell B1 and goes over to column G and down to row 10 is……
a.   B1-G10
b.   B1.G10
c.   B1;G10
d.   B1:G10
Correct Answer: d

15. The advantage of using a spreadsheet is:
a.   calculations can be done automatically.
b.   changing data automatically updates calculations
c.   more flexibility
d.   all of the above
Correct Answer: d

16. The intersection of a row and column is called :
a.   data
b.   a field.
c.   a cell
d.   an equation.
Correct Answer: c

17. There are three types of data found in a spreadsheet.
a.   data, words, numbers
b.   equations, data, numbers
c.   words, numbers, labels
d.   numbers formulas, labels
Correct Answer: d

18. To select a column the easiest method is to……
a.   Double click any cell in the column
b.   Drag from the top cell in the column to the last cell in the column
c.   click the column heading
d.   click the column label
Correct Answer: c

19. If you press ……, the cell accepts your typing as its contents.
a.   Enter
b.   Ctrl+Enter
c.   Tab
d.   Insert
Correct Answer: a

20. which of the following special function keys allow the content in cell
a.   esc
b.   shift
c.   return
d.   Tab
Correct Answer: c
41. Late for your investors meeting? How can you quickly apply professional formatting to your sales forecast worksheet?
a.   Apply special attributes using Format Painter
b.   Apply an Auto Format Style
c.   Apply a selected background color
d.   All of above
Correct Answer: b

42. What excel feature can you use if you want to work with one record at a time?
a.   Auto Complete
b.   Auto Filter
c.   Data Form
d.   Sub Totals
Correct Answer: c

43. Excel uses the …. Function when creating a data table
a.   Average
b.   Count
c.   Sum
d.   Table
Correct Answer: d

44. You can copy cell formats from one cell to another by using the
a.   Backspace key
b.   Default font
c.   Format painter
d.   Formatting toolbar
Correct Answer: c

45. The accounting style shows negative numbers in
a.   Bold
b.   Brackets
c.   Parentheses
d.   Quotes
Correct Answer: c

46. You can use drag and drop to embed excel worksheet data in a word document
a.   By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing the Ctrl key
b.   By dragging a range of excel data to the Word    button on the taskbar while pressing Shift key
c.   By displaying both applications side-by-side and dragging a selected range of Excel data into the word application window while pressing the Ctrl key
d.   a and c
Correct Answer: d

47. A ….. is a group of cells that form a rectangle on the screen.
a.   Calculation
b.   Formula
c.   Range
d.   Range address
Correct Answer: c

48. What term describes explanatory text attached to a cell
a.   Callout
b.   Comment
c.   Dialog
d.   Extension
Correct Answer: b

49. The drag and drop method of copying or moving
a.   Can be used between worksheets but not workbooks
b.   Can be used between workbooks but not worksheets
c.   Can be used between workbooks but not worksheets
d.   None
Correct Answer: c

50. 3-D reference in a formula
a.   Can not be modified
b.   Only appears on summary worksheets
c.   Limits the formatting options
d.   Spans worksheets
Correct Answer: d

51. The auto calculate feature
a.   Can only add values in a range of cells
b.   Provides a quick way to view the results of an arithmetic operation on a range of cells
c.   Automatically creates formulas and adds them to a worksheet
d.   a and c
Correct Answer: b

52. The chart wizard
a.   Can place a chart on a new chart sheet or on any sheet in the workbook
b.   Can only place a chart on new chart sheet
c.   Can only place a chart on a new blank worksheet
d.   Can only be used to create embedded charts
Correct Answer: b

53. What chart object is horizontal or vertical line that extends across the plot area to make it easier to read and follow the values?
a.   Category axis
b.   Data marker
c.   Data point
d.   Gridline
Correct Answer: d

54. A value used in a formula that does not change is called a
a.   Cell address
b.   Constant
c.   Function
d.   Range
Correct Answer: b

55. Suppose you have columns of data that span more than one printed page. How can you automatically print the column headings on each page.
a.   Click page setup on the file menu, click the sheet tab, and enter the row that contains these column headings under print titles.
b.   Click page setup on the file menu, click the page tab, click the options button, then enter your choices.
c.   Click page setup on the finle menu, click the sheet tab, and make a selection under the print heading.
d.   All of above
Correct Answer: a

56. a fast way to add up this column of number is to click in the cell below  the numbers and then:
a.   click subtotals on the data menu
b.   view the sum in the formula bar
c.   click the autosum button on the standard toolbar, then press enter
d.   all of above
Correct Answer: c

57. to view a cell comment
a.   click the edit comment commands on the Insert menu
b.   click the Display comment command on the window menu
c.   position the mouse pointer over the cell
d.   click the comment command on the view menu
Correct Answer: c

58. When you want to insert a blank embedded excel object in w word document you can
a.   Click the object command on the insert menu
b.   Click the office links button on the standard toolbar
c.   Click the create worksheet button on the formatting toolbar
d.   Click the import excel command on the file menu
Correct Answer: a. Click the object command on the insert menu


59. Say that you want to paste a formula result – but not the underlying formula – to another cell. In excel 2002, you would copy the cell with the formula, then place the insertion point in the cell you want to copy to what next?
a.   Click the Paste button on the standard toolbar
b.   Click the arrow on the paste button on the standard toolbar, hen click formulas
c.   Click the arrow on the paste button on the standard toolbar, then click values.
d.   All of above
Correct Answer: c

60. You can select a single range of cells by
a.   Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key while clicking the lower right cell in a group of cells
b.   Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells
c.   Pressing the Shift key and an arrow key
d.   Dragging over the desired cells
Correct Answer: d
60. You can select a single range of cells by
a.   Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key while clicking the lower right cell in a group of cells
b.   Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells
c.   Pressing the Shift key and an arrow key
d.   Dragging over the desired cells
Correct Answer: d

61. Which of these will not select all the cells in a document?
a.   Clicking three times with the right mouse button in the spreadsheet
b.   Using the Edit – Select All menu
c.   Pressing Ctrl + A on the keyboard
d.   Pressing Ctrl + A on the keyboard
Correct Answer: a

62. The default style for new data keyed in a new workbook is
a.   Comma
b.   Currency
c.   Normal
d.   Percent
Correct Answer: c

63. The LEN function does what?
a.   Compares the content in two cells
b.   Counts the numbers of characters in a cell
c.   Deletes extra space in text
d.   All of above
Correct Answer: b

64. Which function converts miles to kilometers, kilograms to pounds, and so on?
a.   Convert
b.   Product
c.   Change
d.   All of above
Correct Answer: a

65. You can use the drag and drop method to
a.   Copy cell contents
b.   Delete cells contents
c.   Add cell contents
d.   All of above
Correct Answer: a

66. To balance your checkbook in Excel, your best method is
a.   Copy your check amounts into Excel so that you’ll have a neat printout to work on
b.   Use Excel to check your arithmetic
c.   Download the Checkbook register templates from Templates on Microsoft Office Online
d.   All of above
Correct Answer: c

67. Which formula can add the all the numeric values in a range of cells, ignoring those which are not numeric, and place the resulting a differene cell
a.   Count
b.   Average
c.   Sum
d.   None of above
Correct Answer: c

68. To name a constant, you use the …… dialog box
a.   Create names
b.   Define name
c.   Paste name
d.   Format cells
Correct Answer: b

69. To cancel the marquee, press
a.   Ctrl + End
b.   End
c.   Esc
d.   Shift + Esc
Correct Answer: c

70. To access the Go To Special feature, you can press
a.   Ctrl + G
b.   Ctrl + O
c.   Ctrl + Shift + G
d.   Ctrl + 1
Correct Answer: a



false false false EN-US X-NONE NE MicrosoftInternetExplorer4
71. which do you press to enter the current date in a cell?
a.   Ctrl + Shift + :
b.   Ctrl + ;
c.   Ctrl + F10
d.   All of above
Correct Answer: b

72. It is acceptable to let long text flow into adjacent cells on a worksheet when
a.   Data will be entered in the adjacent cells
b.   No data will be ente4red in the adjacent cells
c.   There is no suitable abbreviation for the text
d.   There is not time to format the text
Correct Answer: b

73. Which function calculates depreciation at the same amount each year over an asset’s useful life?
a.   DB (fixed-declining balance)
b.   SLN (straight line)
c.   DDB (double-declining)
d.   All of above
Correct Answer: b

74. Documentations should include
a.   Destination and users of the output data
b.   Source of input data
c.   Information on the purpose of the workbook
d.   All of above Correct Answer:  
Correct Answer: d

75. Which of the following is not an underline option in the format cells dialog box?
a.   Double
b.   Single Engineering
c.   Single Accounting
d.   Double Accounting
Correct Answer: b

76. To select a column the easiest method is to …
a.   Double click any cell in the column
b.   Drag from the top cell in the column to the last cell in the column
c.   Click the column heading
d.   Click the column label
Correct Answer: c

77. To select an individual data marker or data label, you must
a.   Double click the data series
b.   Right click selected marker
c.   Click once to select the series markers or labels and click the desired marker or label again
d.   Double click the marker or label
Correct Answer: d

78. To delete and embedded object, first
a.   Double click the object
b.   Select the object by clicking it
c.   Press the Shift + Delete keys
d.   Select it and then press Delete key
Correct Answer: d. Select it and then press Delete key

79. This type of software contains rows and columns.
a.   Drawing
b.   Spreadsheet
c.   Database
d.   Word processing
Correct Answer: b

80. To open an existing workbook, you can click the Open button on the …… toolbar.
a.   Drawing
b.   Formatting
c.   Forms
d.   Standard
Correct Answer: d
81. Which of the following is not an option in the spelling dialog box?
a.   Edit
b.   Ignore
c.   Ignore all
d.   Change
Correct Answer: a

82. You can quickly change the appearance of your work by choosing Auto Format from the …. Menu
a.   Edit
b.   View
c.   Format
d.   Tools
Correct Answer: c

83. To protect a worksheet, you can choose Protection and the Protect Sheet from the ….. menu
a.   Edit
b.   Format
c.   Tools
d.   Data
Correct Answer: c

84. You can open the Highlight Changes dialog box by choosing Track Changes from the …. Menu.
a.   Edit
b.   Insert
c.   Format
d.   Tools
Correct Answer: d

85. Which of the following is not a worksheet design criterion?
a.   Efficiency
b.   Auditability
c.   Description
d.   Clarity Correct Answer:  
Correct Answer: c

86. To copy cell contents using drag and drop, press the
a.   End key
b.   Shift key
c.   Esc key
d.   None of above
Correct Answer: d

87. If you press …., the cell accepts your typing as its contents.
a.   Enter
b.   Ctrl + Enter
c.   TAB
d.   Insert
Correct Answer: a

88. The autofill feature
a.   Extends a sequential series of data
b.   Automatically adds a range of cell values
c.   Applies a boarder around selected cells
d.   None of above
Correct Answer: d

89. What is the keyboard shortcut (button or buttons to be pressed) for creating a chart from the selected cells?
a.   F3
b.   F5
c.   F7
d.   F11
Correct Answer: D

90. you can use the formula palette to
a.   format cells containing numbers
b.   create and edit formulas containing functions
c.   entered assumptions data
d.   copy a range of cells
Correct Answer: b









91. What Pivot Table toolbar button updates the data ina Pivot Table or Pivot Chart report if the source data chas changed
a.   Format Report
b.   Pivot Table
c.   Refresh Data
d.   Show Detail
Correct Answer: c

92. What is an expression that tells how the numbers in a determined set of cells are to be calculated?
a.   Formula
b.   Field
c.   Data
d.   Query Correct Answer:  
Correct Answer: A

93. “Qtr 1, Qtr 2, Qtr 3” is an example of a
a.   Formula
b.   Function
c.   Series
d.   Syntax
Correct Answer: c

94. You can convert existing Excel worksheet data and charts to HTML document by using the
a.   FTP Wizard
b.   Internet Assistant Wizard
c.   Intranet Wizard
d.   Import Wizard
Correct Answer: b. Internet Assistant Wizard

95. The cell reference for a range of cells that starts in cell B1 and goes over to column G and down to row 10 is ….
a.   G1-G10
b.   B1.G10
c.   B1;G10
d.   B1:G10
Correct Answer: d

96. A user wishes to remove a spreadsheet from a workbook. Which is the correct sequence of events that will do this?
a.   Go to File-Save As – Save As Type – Excel worksheet
b.   Right click on the spreadsheet tab and select DELETE
c.   Right click on the spreadsheet and select Insert – Entire Column
d.   None of above
Correct Answer: B

97. What feature enables you to adjust or back solve the value in a cell to reach a desired outcome in a formula?
a.   Goal Seek
b.   Scenario Summary report
c.   Forecasting
d.   Trend line
Correct Answer: d

98. what term describes a background that appears as a grainy, non smooth surface
a.   gradient
b.   pattern
c.   solid
d.   texture
Correct Answer: a

99. Excel is a
a.   Graphic program
b.   None of these
c.   Word processor
d.   A spreadsheet
Correct Answer: d

100.    To create an interactive Pivot Table for the web, you use a Microsoft Office Web component called
a.   HTML
b.   Pivot Table Field List
c.   Pivot Table List
d.   Pivot Table Report
Correct Answer: d
101.    What function  displays row data in a column or column data in a row?
a.   Hyperlink
b.   Index
c.   Transpose
d.   Rows
Correct Answer: c

102.    When you insert an Excel file into a Word document, the data are
a.   Hyperlinked
b.   Placed in a word table
c.   Linked
d.   Embedded
Correct Answer: b. Placed in a word table

103.    Except for the …… function, a formula with a logical function shows the word “TRUE” or “FALSE” as a result
a.   IF
b.   AND
c.   OR
d.   NOT
Correct Answer: a

104.    Macros are “run” or executed from the ….. menu.
a.   Insert
b.   Frmat
c.   Tools
d.   Data
Correct Answer: c

105.    You can open the consolidate dialog box byt choosing Consolidate from the ….. menu.
a.   Insert
b.   Format
c.   Tools
d.   Data
Correct Answer: d

106.    Each excel file is called a workbook because
a.   It can contain text and data
b.   It can be modified
c.   It can contain many sheets including worksheets and chart sheets
d.   You have to work hard to create it
Correct Answer: c

107.    Which types of charts can excel produce?
a.   Line graphs and pie charts only
b.   Only line graphs
c.   Bar charts, line graphs and pie charts
d.   Bar charts and line graphs only
Correct Answer: c

108.    How are data organized in a spreadsheet?
a.   Lines and spaces
b.   Layers and planes
c.   Rows and columns
d.   Height and width
Correct Answer: c

109.    What does the VLOOKUP function do?
a.   Looks up text that contain ‘v’
b.   Checks whether text is the same in one cell as in the next
c.   Finds related records
d.   All of above
Correct Answer: c

110.    Gridlines
a.   May be turned off for display but turned on for printing
b.   May be turned on or off for printing
c.   The be turned off for display and printing
d.   a, b and c
Correct Answer: d


 

111.    You can print only an embedded chart by
a.   Moving the chart to a chart sheet before you print.
b.   Formatting the chart before you print
c.   Selecting the chart before you print
d.   a  and c
Correct Answer: d

112.    Which of the following is a correct order of precedence in a formula calculation?
a.   Multiplication and division, exponential positive and negative value
b.   Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction
c.   Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation
d.   None of above
Correct Answer: d

113.    A function inside another function is called a ….. function.
a.   Nested
b.   Round
c.   Sum
d.   Text
Correct Answer: a

114.    How should you print a selected area of a worksheet, if you’ll want to print a different area next time?
a.   On the file menu, point to print area, and then click set print area.
b.   On the file menu, click print, and then click selection under print what
c.   On the view menu, click custom views, then click add
d.   All of above
Correct Answer: b

115.    Youar German supplier still invoices for parts in deutsche marks. How can you have Excel convert those sums to Euros?
a.   On the Insert menu, click Symbol and from the currency symbols subset, select the Euro sign.
b.   On the tools menu, click Add-Ins, and select the Euro Currency Tools check box
c.   Apply a selected background color
d.   All of above
Correct Answer: b

116.    Which function calculates your monthly mortage payment?
a.   PMT (payments)
b.   NPER (number of periods)
c.   PV (present value)
d.   All of above
Correct Answer: a

117.    If you are working in English (US), Chinese or Japanese, Excel 2002 can speak data as you enter it, to help you verify accuracy. How do you activate this feature?
a.   Point to speech on the tools menu, and then click show text to speech toolbar.
b.   Click validation on the data menu
c.   Point to speech on the tools menu, and then click speech recognition
d.   All of above
Correct Answer: a

118.    Which of the following methods can not be used to enter data in a cell?
a.   Pressing an arrow key
b.   Pressing the tab key
c.   Pressing the Esc key
d.   Clicking the enter button to the formula bar
Correct Answer:   c.

119.    Which of the following will not set text in selected cells to italics?
a.   Pressing Ctrl + I on the keyboard
b.   Using the Tools – Wizard – Web Form menu item
c.   Using the Format – Cells – Font menu item
d.   None of the above
Correct Answer: b

120.    Which of the following methods cannot be used to edit the content of cell?
a.   Pressing the Alt key
b.   Clicking the formula bar
c.   Pressing F2
d.   Double clicking the cell
Correct Answer: a
121.    You can activate a cell by
a.   Pressing the Tab key
b.   Clicking the cell
c.   Pressing an arrow key
d.   All of above
Correct Answer: d

122.    Which of the following setup options can not be set in the page setup dialog box?
a.   Printer selection
b.   Vertical or horizontal placement
c.   Orientation
d.   Row and column titles
Correct Answer: a

123.    What term refers to a specific set of values saved with the workbook?
a.   Range
b.   Scenario
c.   Trend line
d.   What-if analysis
Correct Answer: b

124.    Got functions? No? You need the insert function dialog box. How do you get it?
e.   Right click a cell and then click insert
f.    Click the insert menu and then click function
g.   Type = in a cell
h.   All of the above
Correct Answer: b

125.    Which of the following describes how to select all the cells in a single column?
a.   Right click on column and select Pick from list
b.   Use data – text to columns menu item
c.   Left click on the gray column title button
d.   Pressing Ctrl + A on the keyboard
Correct Answer: c

126.    when you use the fill effects in the format data series dialog box, you can not
a.   rotate text on the chart
b.   select a fore ground color
c.   select a pattern
d.   select a background color
Correct Answer: a

127.    Paper spreadsheets can have all the same advantages as an electronic spreadsheet except which of the following?
a.   Rows and columns
b.   Headings
c.   Speed
d.   None
Correct Answer: c

128.    Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
a.   Save the workbook
b.   Modify the worksheet
c.   Enter text and data
d.   Copy the worksheet
Correct Answer: d

129.    What’s a quick way to extend these numbers to a longer sequence, for instance 1 through 20?
a.   Select both cells, and then drag the fill handle over the range you want, for instance 18 more rows
b.   Select the range you want, include both cells, point to fill on the Edit menu, and then click down.
c.   Copy the second cell, click in the cell below it, on the standard toolbar click the down arrow on the Paste button, and then click Paste Special
d.   All of above
Correct Answer: a



130.    To insert three columns between columns D and E you would
a.   Select column D
b.   Select column E
c.   Select columns E, F and G
d.   Select columns D, E, and F.
Correct Answer: b

131.    To center worksheet titles across a range of cell, you must
a.   Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
b.   Widen the columns
c.   Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
d.   Widen the column
Correct Answer: a.

132.    When integrating Ms-Word and Excel, Word is usually the
a.   Server
b.   Source
c.   Client
d.   None
Correct Answer: c. Client

133.    Charts tips can
a.   Show the formatting of a data label
b.   Show the name of a data series
c.   Show the value of data point
d.   b and c
Correct Answer: d

134.    The Name box
a.   Shows the location of the previously active cell
b.   Appears t the left of the formula bar
c.   Appears below the status bar
d.   Appears below the menu bar
Correct Answer: b

135.    How do you change column width to fit the contents?
a.   Single-click the boundary to the left to the column heading
b.   Double click the boundary to the right of the column heading
c.   Press Alt and single click anywhere in the column
d.   All of above
Correct Answer: b

136.    when you work with large worksheets, you may need to
a.   size the worksheet to fit on the specific number of pages
b.   add and remove page breaks
c.   specify only certain print areas
d.   all of above
Correct Answer: d

137.    Hyperlinks cannot be
a.   Special shapes like stars and banners
b.   Drawing objects like rectangles ovals
c.   Pictures
d.   All can be hyperlinks
Correct Answer: d. All can be hyperlinks

138.    You can use the horizontal and vertical scroll bars to
a.   Split a worksheet into two panes
b.   View different rows and columns
c.   Edit the contents of a cell
d.   View different worksheets
Correct Answer: b

139.    What do we call a computer program that organizes data in rows and columns of cells? You might use this type of program to keep a record of the money you earned moving lawns over the summer.
a.   Spreadsheet program
b.   Database program
c.   Word processor program
d.   Desktop publisher program
Correct Answer: A

140.    You can add an image to a template by clicking the Insert Picture From File button on the …. Toolbar.
a.   Standard
b.   Formatting
c.   Drawing
d.   Picture
Correct Answer: d
141.    To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the
a.   Tab key
b.   Alt key
c.   Shift key
d.   Ctrl key
Correct Answer: d

142.    When creating a vertical page break
a.   The active cell must be A1
b.   The active cell can be anywhere in the worksheet
c.   The active cell must be in row 1
d.   The active cell must be in column A
Correct Answer: c

143.    to activate the previous cell in a pre-selected range, press
a.   the Alt key
b.   the Tab key
c.   the Enter key
d.   none of above
Correct Answer: d

144.    When the formula bar is activated, you can see
a.   The Edit Formula button
b.   The Cancel button
c.   The Enter button
d.   All of above
Correct Answer: d

145.    In a worksheet you can select
a.   The entire worksheet
b.   Rows
c.   Columns
d.   a, b, and c
Correct Answer: d

146.    when you print preview a worksheet
a.   the entire worksheet is displayed
b.   the selected range is displayed
c.   the active portion of the worksheet is displayed
d.   a, b and c
Correct Answer: d

147.    You can group noncontiguous worksheets with
a.   The group button on the standard toolbar
b.   The shift key and the mouse
c.   The ctrl key and mouse
d.   The alt+enter key
Correct Answer: c

148.    Weight refers to
a.   The print density of characters
b.   The height of the printed character
c.   Upright or slanted shape
d.   The design and appearance of characters
Correct Answer: a

149.    When you link data maintained in Excel workbook to a Word document
a.   The Word document cannot be edited
b.   The Word document contains a reference to the original source application
c.   The word document must contain a hyperlink
d.   The word document contains a copy of the actual data
Correct Answer: b. The Word document contains a reference to the original source application

150.    When you see a cell with a red triangle in the top right corner, what does this signify?
a.   There is an error in the cell
b.   There is a comment associated with the cell
c.   The font color for text in the cell is red
d.   A formula cannot be entered into the cell
Correct Answer: b

151.    To hold row and column titles in places so that they do not scroll when you scroll a worksheet, click the
a.   Unfreeze panes command on the window menu
b.   Freeze panes command on the window menu
c.   Hold titles command on the edit menu
d.   Split command on the window menu
Correct Answer: b

152.    Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to two other cells on the same worksheet?
a.   Use Ctrl to select all three cells, then click the paste button on the standard toolbar
b.   Copy the selected cell, then select the other two cells, click style on the Format menu, then click Modify
c.   Click format painter on the Formatting toolbar twice then click in each cell you want to copy the formatting to
d.   All of above
Correct Answer: c

153.    To edit data in an embedded Excel worksheet object in a Word document
a.   Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application
b.   Edit the hyperlink
c.   Edit the data in a Excel source application
d.   Use the Word menu bar and toolbars
Correct Answer: a. Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application

154.    Status indicators are located on the
a.   Vertical scroll bar
b.   Horizontal scroll bar
c.   Formula bar
d.   Formatting toolbar
Correct Answer: c

155.    You can open the scenario Manager dialog box by choosing scenarios from the ….. menu.
a.   View
b.   Insert
c.   Format
d.   Tools
Correct Answer: d

156.    You can open the Sort dialog box by choosing Sort from the ….. menu
a.   View
b.   Format
c.   Tools
d.   Data
Correct Answer: d

157.    when working in the page break preview, you can
a.   view exactly where each page break occurs
b.   add or remove page breaks
c.   change the print area
d.   all of above
Correct Answer: d

158.    A data map is helpful
a.   When you have too much data to chart
b.   To show a geographic distribution of data
c.   To compare data points
d.   To show changes in data over time
Correct Answer: b

159.    Rounding errors can occur
a.   When you use multiplication, division or exponentiation in a formula
b.   When you use addition and subtraction in a formula
c.   Because Excel uses hidden decimal places in computation
d.   When you show the results of formulas with different decimal places than the calculated results
Correct Answer: a

160.    You can copy data or formulas
a.   With the copy, paste and cut commands on the edit menu
b.   With commands on a shortcut menu
c.   With buttons on the standard toolbar
d.   All of the above
Correct Answer: d
161.    You can zoom a worksheet
a.   With the mouse pointer in Print Preview
b.   With the zoom button on the Print Preview toolbar
c.   With the Zoom command on the view menu
d.   All of the above
Correct Answer: d

162.    You can not link Excel worksheet data to a Word document
a.   With the right drag method
b.   With a hyperlink
c.   With the copy and paste special commands
d.   With the copy and paste buttons on the standard toolbar
Correct Answer: d. With the copy and paste buttons on the standard toolbar

163.    This type of software is similar to an accountant’s worksheet
a.   Word processing
b.   Database
c.   Spreadsheets
d.   Graphics
Correct Answer: c

164.    which function will calculate the number of workdays between 6/9/2004 and 8/12/2004?
a.   Workday
b.   Date
c.   Networkdays
d.   All of the above
Correct Answer: d

165.    Data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore,
a.   You can automatically apply formatting to a data series
b.   You can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet
c.   You can change a data print value and automatically are draw the chart
d.   a and b
Correct Answer: b

166.    When you group worksheets
a.   You can enter variable data on multiple worksheets at one time
b.   You can print more than one worksheet at a time
c.   You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at one time
d.   b, and c
Correct Answer: d

167.    You can use the format painter multiple times before you turn it off by
a.   You can use the format painter button only one time when you click it
b.   Double clicking the format painter button
c.   Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
d.   Pressing Alt key and clicking the format painter button
Correct Answer: b



168.    The default header for a worksheet is
a.   Your name
b.   The date and time
c.   None
d.   The sheet tab name
Correct Answer: c

6 comments:

  1. Good กV I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..
    Stott Pilates Split-Pedal Stability Chair with Handles

    ReplyDelete
  2. thanks a lot Dear for these questions :)

    ReplyDelete
  3. thnkx really helpful question it is...:)

    ReplyDelete
  4. Thanks alot man :)
    really really appreciate your work
    it is really helpful

    ReplyDelete