Pages

Friday, January 7, 2011

Computer Networking MCQ Set - 1

Question 1:
In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibility of
a. session layer
b. network layer
c. transport layer
d. data link layer
e. none of above

Question 2:
In OSI network architecture, the routing is performed by
a. network layer
b. data link layer
c. transport layer
d. session layer
e. none of above

Question 3:
Which of the following performs modulation and demodulation?
a. fiber optics
b. satellite
c. coaxial cable
d. modem
e. none of the above

Question 4:
The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is referred to as:
a. modulation
b. demodulation
c. synchronizing
d. digitising

Question 5:
How many OSI layers are covered in the X.25 standard?
a. Two
b. Three
c. Seven
d. Six
e. None of above

Question 6:
Layer one of the OSI model is
a. physical layer
b. link layer
c. transport layer
d. network layer
e. none of above

Question 7:
The x.25 standard specifies a
a. technique for start-stop data
b. technique for dial access
c. DTE/DCE interface
d. data bit rate
e. none of above

Question 8:
Which of the following communication modes support two-way traffic but in only one direction at a time?
a. simplex
b. half duplex
c. three-quarters duplex
d. all of the above
e. none of the above

Question 9:
Which of the following might be used by a company to satisfy its growing communications needs?
a. front end processor
b. multiplexer
c. controller
d. concentrator
e. all of the above

Question 10:
What is the number of separate protocol layers at the serial interface gateway specified by the X.25 standard?
a. 4
b. 2
c. 6
d. 3
3. none of the above


Correct Answers:
1. a
2. a
3. d
4. d
5. b
6. a
7. c
8. b
9. e
10. d

3 comments: