Pages

Friday, January 7, 2011

Computer Networking MCQ set - 4

Question:1
A remote batch-processing operation in which data is solely input to a central computer would require
a. telegraphp line
b. simplex lines
c. mixed bad channel
d. all of above

Question 2:
A band is always equivalent to
a. a byte
b. a bit
c. 100 bits
d. none of above

Question 3:
The loss in signal power as light travels down the fiber is called
a. attenuation
b. progragation
c. scattering
d. interruption

Question 4:
Avalanche photodiode receivers can detect bits of transmitted data by receiving
a. 100 photons
b. 200 photons
c. 2000 photons
d. 300 photons

Question 5:
Communiction circuits that transmit data in both directions but not at the same time are operating in
a. a simplex mode
b. a half duplex mode
c. a full duplex mode
d. an asynchronous mode

Question 6:
An example of a medium speed, switched communications service is
a. series 1000
b. data phone 50
c. DDD
d. All of the above

Question 7:
In communication satellite, multiple repeaters are known as
a. detector
b. modulator
c. stations
d. transponders

Question 8:
While transmitting odd-parity coded symbols, the number of zeros in each symbol is
a. odd
b. even
c. a and b both
d. unknown

Question 9:
Data communications monitors available on the software marked include
a. ENVIRON/1
b. TOTAL
c. BPL
d. Telnet

Question 10:
An example of an analog communication method is
a. laser beam
b. microwave
c. voice grade telephone line
d. all of the above

Answers

1. b
2. d
3. a
4. b
5. b
6. c
7. d
8. d
9. a
10. d

1 comment:

  1. please provide a list of 1000 MCQ's of Computer architecture

    ReplyDelete